måndag 23 juli 2012

Go away evil (torrschampotest...)!


Jag hatar som bekant att tvätta håret! Anledningar: Tråkigt, tar tid, kostar pengar, sliter sönder håret, förgiftar mig antagligen, missfärgar håret, I COULD GO ON AND ON.... Således är jag torrschampo-junky. Ja, och det stavas alltså schampo på svenska.

LÅT OSS REDA UT EN SAK FÖRST - det finns en hel rad produkter som misstas för torrshampon. Volympuder och stylingpuder, såsom Dust-It från Osis, är INTE detsamma som torrshampo (lika lite som typ en läggningvätska är ett schampo). Jag avskyr volympuder som får håret att kännas som att det vore marinerat i tuggummi... Har svårt att fatta dess ofantliga popularitet, får fullkomlig panik av det. Ytterligare en nackdel är att om du förvarar det i ett fuktigt badrum så förvandlas det till ett vitt, saggigt klet i burken.... Nog om detta, let's talk tôrrrschampoooo!

Mitt idealiska torrschampo ska suga bort allt äckligt fett och smuts, absolut inte bli vaxigt eller kladdigt, inte lämna oönskade färgrester (såvida de inte är enkla att borsta ur), ge volym, helst hålla minst en dag och får gärna lukta gott alternativt inte lukta alls.


 
Batiste Dry shampoo Tropical (ca 65:-) 
Bästa alternativet till bästa priset och Tropical är favoritdoften av dem jag provat (är dock sinnesjukt sugen på att prova doften 'Cherry')! Suger upp all olja och ger indirekt en volymeffekt helt utan vaxighet.

Toni&Guy Cleanse Dry Shampoo (ca 130:-)
Sjukt stor stilren flarra, funkar felfritt och blir inga vita rester.

Tigi Rochaholic Dirty Secret Dry Shampoo (ca 199:-)
Otroligt ful förpackning MEN funkar ju så. Priset är dock lite väl...


 Got2Be Rockin' It Dry Shampoo (ca 69:-)
Ytterligare en ful en, vad är dealen med "rockflaskorna", hello Carola liksom...? Funkar bra, MEN måste borstas ur ordentligt för att inte lämna vita spår och korken kloggar väldigt lätt igen.

Batiste Dry Shampoo A hint of colour - Light & Blonde/Medium & Brunette (ca 65:-)
Inte riktigt lika bra som de ofärgade versionerna men bra om man vill fejka utväxt. Och se till att ha en handduk över kläderna...

Lee Stafford Original Dry Shampoo (ca 80:-)
Överskattat så det bara skriker om det. Funkar som krislösning men knappast det bästa, blir inte riktigt så torrt som man önskar men priset är sjysst för vad man får.


Alterna Caviar Anti-Aging Dry Shampoo (ca 349:-) 
Föredrar egentligen sprayform

Jonathan Green Rootine Dry Shampoo  - Light (ca 150:-)  
Torrshampo med "100% Natural Ingredients" i 3 nyanser (jag har testat den blonda) i borstform som är frustrerande svårapplicerad, en aning för dyr men praktisk i väskan och fungerande om du väl lyckas få den på plats.

Proffs Dry Shampoo (ca 49:-) 
 Skulle gärna ge 1 och en halv i betyg. Krisgrej som lätt misstas för den bättre krisprodukten från Stafford. Funkar ett tag och på håll...? Hatar faktiskt doften.

Osar Blandi Pronto Volumizing Dry Shampoo Spray (ca 150:-) 
Internets hatobjekt när det kommer till torrschampon som jag kom över i New York. Kritiken är en aning obefogad - tyckte det funkade okej men lite kletigt och verkningslöst, man bara sprayade och sprayade. Dock så var det faktiskt färglöst.

Sephora Express Dry Cleaning (?? :-)
Köpte en miniburk på resan som funkade okej, precis som ca alla Sephoras grejer. Allt funkar men man gråter knappast av glädje. The IKEA of beauty, liksom.


 Tresemme Fresh Start Dry Shampoo (ca 79:-)
 Bara köp det inte. Majsmjöl funkar troligtvis bättre.

3 kommentarer:

  1. Batiste finns t.ex. på Eleven.se eller på de flesta, om inte alla, Åhléns fast senast hittade jag det faktiskt på ÖoB till sjukt rabatterat pris!

    SvaraRadera
  2. Kisby då? Trodde det var den bästa? Eller tror man bara det för att den funnits så himla länge kanske..

    SvaraRadera